Zambetul unei fetite de Paste

                       Ce inseamna adevarata fericire de Paste?


                  Raspuns:         Un zambet care apare pe fata unei fetite de doar 8 anisori, atunci cand vede ca ai venit sa-i daruiesti ceva ce nu are in fiecare zi.                          




         Am fost la o familie saraca pentru a duce cateva daruri de Paste. Ceea ce am vazut acolo m-a uimit.


     Atunci cand am ajuns acolo, o fetita statea in gradina, parca ne astepta, parca simtea ca vom veni . Statea in curtea ei, singura.
    Istetimea  fetitei de doar 8 anisori m-a impresionat. Nu i-am vazut parintii... ei erau plecati cu "căprili". Cand am scos darurile din masina, pe fata ei incepea deja sa se creioneze un zambet, rezultat al fericirii. Mi s-a parut atat de adevarat acel mic zambet incat m-a emotionat. Am mers pana la  prag pentru a le duce darurile, fetita de 8 ani indrumandu-ne. Am bagat putin capul in casa. M-am uitat in jur. Nu prea aveam ce sa vad. O camera de 2 metri patrati cu o soba mica ce provoca  un miros de fum simtit de la intrare. Langa ea un pat. Mai aveau o camera putin mai mare. DA! Exista familii care traiesc in acest fel! DA! Exista COPII care petrec Pastele astfel! DA! DA, EXISTA!
      Tu stai acum in patul tau, la caldura, citind aceste randuri, intr-o camera mare, satul de cat ai mancat dupa o masa bogata de Paste. Iar alti copii sunt in mila lui Dumnezeu, paziti de el, flamanzi, obositi, insetati. Oare cat de mari sunt diferentele? Oare cati dintre noi realizam faptul ca sunt mii de familii care nu au ce pune pe masa de sarabatori?

    Opriti-va putin din ceea ce faceti si gandtit-va la urmatoarele lucruri:

    "Iepurasul de Paste"


    "Iepurasul  de Paste", care a devenit o eclipsa pentru adevaratul sens al acestei sarbatori, a ajuns sa daruiasca multor copii lucruri de mare valoare (precum telefoane, laptopuri, tablete de ultima generatie), bani, haine scumpe, bratari pline de diamante. Iar alti copii nici macar nu au auzit de acest "iepuras de Paste". Daca ar fi sa analizam cu adevarat, Pastele pentru multi copii e in fiecare zi. In fiecare zi sunt rasfatati, in fiecare zi primesc cate ceva nou, in fiecare zi ei sunt in pas cu moda. Dar la acesti copii care nu sunt atat de speciali, Pastele chiar e o data pe an. Poate la unii, e o data la cativa ani, atunci cand face cineva o fapta buna sau... poate la unii Pastele nu se sarbatoreste. Acest "iepuras", in unele familii, e dat disparut, nu a trecut pe la ei niciodata, iar la altii...vine in fiecare zi.

     Despre "curatenia generala de Paste"
 
   Miroase a levantica la tine, nu? Peretii tai sunt senini ca bolta cereasca, fara pic de panza de paianjen, cu un pat aranjat, cu un covor sau un parchet lucios pe jos. Ai un televizor in camera, ai un bec pe care sa-l aprinzi seara cand nu vezi nimic. Ai un birou la care iti faci temele, un scaun pe care sa stai atunci  cand scrii... ai un dulap unde sa-ti tii hainele, nu?  Totul e aranjat, e atat de frumos in casa la tine cand vin sarbatorile, nu-i asa? Repet ceea ce am zis mai sus, in introducerea acestui articol: Am intrat in casa, si deja simteam mirosul de fum degajat de soba fara portita. Pe jos era ciment, aveau o masuta chiar la intrare, Langa soba mititica era un pat nearanjat. Si... era sa uit. Deasupra era un plafon din lemn ce statea sa cada. Asa mi se parea mie, ca statea sa cada.

      "Masa bogata de Paste"

    Te asezi in prima zi de Paste la masa. Oua frumos colorate intr-un cosulet ales, un platou plin de bunataturi pe care abia astepti sa le gusti, in alta parte cateva sarmalute, iar in centru un platou plin cu friptura de miel.  Ana-Maria, fetita de 8 ani, s-a bucurat cand a vazut ca ne ducem spre casa ei cu sacose de mancare. Nu pot descrie imaginea cu acel zambet pe care l-am  vazut pe fata ei.  Dar stiu ca incerca sa nu zambeasca. Si mai stiu ceva: cand am iesit din casa ei, inainte de a inchide usa, dupa ce a gustat din oul de ciocolata, a spus usor si stalcit: "Bogdaproste".


      "Haine noi de Paste"


    Daca imi aduc aminte corect, avea niste sosetele destul de groase si niste slapi in picioare, cand afara statea sa ploua. Rochii pentru fete, camasi  albe pentru baieti, pantaloni frumosi, bratari, pantofi alesi cu migala... pentru ce? Din nou... sosetele si slapi, atat avea in picioare... atat.


    Dupa toate aceste concluzii, eu ma intreb... cine a descoperit sensul adevarat al Pastelui? Cel la care a venit "iepurasul" cu un Samsung abia aparut, sau cel care nu are nimic dar a invatat si stie ca Domnul nostru Iisus Hristos a murit pe cruce... cine?



        Abia astept sa-i mai fac o vizita fetitei, sa vad ce mai face, sa-i mai ducem cate ceva, pentru ca are nevoie. Nu am poze, desi imi luasem camera cu mine. Dar cand am vazut ce e acolo, nu am mai putut face poze. Poate data viitoare voi face. Daca vreti sa o ajutati pe Ana-Maria si familia ei, contactati-ma. Nu stiu cum, dar o vom face.


 Multumesc ca mi-ai citit articolul, sper ca ti-a placut si sper ca te-a facut sa realizezi cateva lucruri. As mai avea multe de spus, dar deja m-am lungit cam mult. O zi frumoasa!


  Like&Share sa vada cat mai multa lume, poate schimbam ceva.



  

     

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prieteni si prietenii

Ninge

Faţă-n faţă..